Feluton

2011.07.20. 19:59

A legutolso hosszabb bejegyzesem ota magam mogott hagytam Navarra, La Rioja, Burgos es Palencia tartomanyait es most Leonban gyaloglok. Ezt a bejegyzest Sahagunban irom, ami kb. az ut felenel talalhato. A taj megvaltozott. Navarra hegyeit felvaltottak Rioja szoloi, majd Palencia es Leon buzamezoi.

Ma egyedul mentem, de tegnap egy lengyel sraccal, azelott pedig napokig egy magyar lannyal, egy dan es egy horvat fiuval es egy francia bacsival. Ez azt jelenti, hogy reggel egyutt indulunk, este egy helyre erkezunk, napkozben pedig nem tevesztjuk egymast szem elol.

Az esemenyek is szinte vegletesen sokszinuek. Egyik este kozosen elovassuk korabbi peregrinok uzenetit es kozosen imadkozunk az albergue (zarandokszallas) lakoival, hogy celjaik teljesuljenek, masnap egy nagyvaros plazajaban a mozglepcson allva szidjuk a spanyolokat, hogy a szieszta alatt meg a Burger King sincs nyitva.

Mindezek ellenere a caminon a napok egy monoton napirend szerint, ugyanugy telnek el. Reggel 8 korul el kell hagyni az albergue-et, utana gyaloglas kovetkezik 6-8-10 oran keresztul, majd talalni kell egy uj szallast, tisztalkodas, mosas, fozes, vacsora, 10 orakor pedig takarodo :) (altalaban lekapcsoljak a villanyt). Masnap kezdodik ugyanez elolrol.

Szent Jakab utja valoban kulonos.

A bejegyzés trackback címe:

https://kilometer.blog.hu/api/trackback/id/tr63084356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása